Nairobi: kilenc újabb holttestet találtak a romok alatt

Kilenc holttestre bukkantak hétfőn és kedden a nairobi Westgate bevásárlóközpont romjai alatt. Néhányat már nem lehet azonosítani, ezért DNS-vizsgálatra lesz szükség.

Kilenc holttestet találtak a romok között a kenyai fővárosban, a Westgate bevásárlóközpontban, amelyet az al-Shabaab iszlamista szervezet fegyveresei támadtak meg - közölte szerdán a kenyai rendőrség szóvivője. Ezzel az eddigi 67-ről 76-ra emelkedett a halálos áldozatok száma. A kenyai vöröskereszt 39 embert tart eltűntként nyilván.

A holttestekre hétfőn és kedden bukkantak rá. Néhányat már nem lehet azonosítani, ezért DNS-vizsgálatra lesz szükség. A halottak között két kenyai katona is van. Egy biztonsági forrás azt mondta, hogy nagyon nehéz feltételek között folyik a kutatás a romok között, rengeteg a törmelék, az összeroncsolódott jármű. Feltehetően vannak még holttestek, amelyeket ki kell emelni és azonosítani.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges szomáliai fegyveres szervezet szeptember 21-én azért támadta meg a bevásárlóközpontot, mert Kenya 2011 óta katonákat állomásoztat a szomszédos országban az Afrikai Unió ENSZ által is támogatott békemissziójának keretében.

Az al-Shabaab szerdán ismét megfenyegette Kenyát. Közleményében úgy fogalmazott, hogy újfent lecsap az országra, a városokat temetőkké, a főváros vizeit vérfolyammá változtatja. "A kenyai kormány döntése, hogy katonáit nem vonja ki Szomáliából, azt mutatja, hogy nem vonta le a tanulságot a Westgate elleni támadásból" - mutatott rá az iszlamista szervezet.

Uhuru Kenyatta kenyai elnök kedden azt mondta, országa nem hagyja magát megfélemlíteni, csapataik pedig addig maradnak a szomszédos Szomáliában, amíg helyre nem áll a rend.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.