Nagykövetekkel a fedélzetén zuhant le egy helikopter

A norvég és a Fülöp-szigeteki nagykövettel a fedélzetén zuhant le egy helikopter Pakisztánban. A diplomáciai küldöttség a Himalája előhegységében lévő Gilgit-Baltisztán tartományba utazott.

Legalább hat ember vesztette életét pénteken, amikor egy helikopter 11 külföldi és hat pakisztáni állampolgárral a fedélzetén lezuhant Pakisztán északkeleti, hegyvidéki részén.

A BBC azt írja, Leif Larsen a norvég, és Domingo Lucenario Fülöp-szigeteki nagykövet, valamint a maláj és az indonéz nagykövetek feleségei életüket vesztették, a lengyel és a holland nagykövet pedig megsérült.

A hadsereg szóvivője, Asim Bajwa Twitteren erősítette meg a sajtóértesüléseket, és közölte, a MI-17 helikopter két pilótája is a halottak között van.

A gép egy épületnek csapódott, arról, hogy az katonai iskolában tartózkodók közül megsérült-e valaki, egyelőre nem tudni.

A diplomatákból és újságírókból álló küldöttség a Himalája előhegységében lévő Gilgit-Baltisztán tartományba utazott egy függőszékes drótkötélpályát avató ünnepségre, amelyre a pakisztáni miniszterelnök, Navaz Sarif is hivatalos volt. A kormányfő gépe a baleset után visszafordult Iszlámábádba.

Nincs magyar áldozata a balesetnek

Az MTI azt írja, nincs magyar áldozata a pakisztáni légiszerencsétlenségnek. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.