Nagy-Britannia most a kilépésre szavazna

Exkluzív közvélemény-kutatást közölt az Independent brit lap, két héttel a kilépésről szóló népszavazás előtt. Ha most hétvégén tartanák a voksolást, 55%-kal győznének a Brexit támogatói.
Megugrott a kilépéspártiak száma két héttel a Brexitről szóló június 23-ai referendum előtt. Az Independent által megrendelt felmérés szerint a britek 55 százaléka szavazna arra, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból, míg 45 százaléknyi a maradás mellett állók tábora.

Az ORB kétezer ember megkérdezésével készítette a kutatását. Az eredmény 10 százalékos különbséget mutat, amely meglepő, ahhoz képest, hogy korábban több felmérés fej fej mellett jelezte a maradás- és kilépéspártiak táborát. A közvélemény-kutatást készítő intézet szerint a kilépéspártiak 78 százaléka jelezte biztosra részvételét a június 23-ai népszavazáson, míg a maradáspártiaknál ez a szám mindössze 45%.

A Munkáspárt számára az eredmény különösen negatív, mivel a párt a maradás mellett kampányol, a felmérés ugyanakkor megmutatta, hogy szavazóik 44 százaléka inkább a kilépés mellett voksolna. A toryknál 38 százalék a maradáspártiak aránya, a Brexitet azonban a konzervatív szavazók 62%-a támogatná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.