Na'vi hódít olasz kampányban

We are the world for Polverini! - A Youtube-n egész kórus énekel Lazio tartomány kormánypárti elnökjelöltjéért, miközben az ellenzéki Emma Bonino kék na'vivá festette magát.

Vicces videókkal vigasztalják magukat a főváros székelte tartományban a március utolsó hétvégéjén urnákhoz várt választók. Interneten politizálnak, ha már majális lett a politikai megmozdulásokból. A római Popolo téren, a balközép lengette zászlait a Simone Cristicchi énekelte "Sarko-sì Sarko-no" slágerre ("még jó, hogy van Carla Bruni"- refrénnel. Állítólag a volt modell francia elnökfeleség ezért mondta le részvételét a Sanremói Táncdalfesztiválon). Most szombaton a Silvio Berlusconi vezette jobbközép vonul a Lateráni Szent János bazilika előtti térre, az egykori munkástüntetések helyszínére. A szakszervezetek rég átköltöztek a Circus Maximusba.

A hamis aláírásokkal teli és a beadási határidőt lekésett jelöltlisták miatti botrány uralta helyhatósági kampány lezárásaként Berlusconi is énekelni fog, előhúzva adu ászát is: a bazilika előtti óriásszínpadon a kormányfő új szerződést ír alá az olaszokkal. Ez vitte győzelemre 2001-ben: a választások előtt öt nappal, egy tévéstúdióban szignált hasonlót.

Amikor a jobbközép háromnegyed órával lekéste a választási lista benyújtását, az internet népe a Michael Jackson eredetileg más célt szolgáló szerzeményével, a We are the worlddel segített az elnökjelölt Renata Polverininek . Az ellenzéknek a Csillagok háborújából Polverini-Skywalker válaszolt, majd a Kill Bill választási fejezete következett, Poverinivel a Fekete Mamba szerepében. Polverinire egyedül a főváros szurkolói mutogatnak átokűző szarvakat, jelenléte ugyanis szerencsétlenséget hoz. Ellátogatott a Roma csapatához, és rögtön meccset vesztettek, együtt szurkolt a Lazio drukkerekkel, és kapták a gólokat. Ehhez képest az ellenzéknek csak James Cameron sikerfilmje, az Avatár maradt, a szenátusi alelnök Emma Bonino legalábbis hupikék na’aviként szárnyalt egy YouTube-ra feltett videóban.

Kormánypárti és ellenzéki szimpatizánsok a számítógép képernyőjén élik ki magukat, mivel a tévés esélyegyenlőség értelmében áprilisig beszüntették a politikai vitaműsorokat. Nem minden nyomás nélkül – állítja a dél-olasz Trani ügyészsége, mely hivatalos szerv fenyegetése címén eljárást indított a kormányfő ellen. A lehallgatott telefonbeszélgetések szerint ha Berlusconi a tévében  neki nem tetsző  műsort látott, azonnal emelte a kagylót, hívta a kommunikációs ombudsmant, és elküldte a pokolba – a felmérések szerint az olaszok többségének helyeslésével. Berlusconi nem tart az alacsony francia részvétel itáliai megismétlődésétől. Az urnáktól való távolmaradásra szólított fel viszont a Jövő Itáliája alapítvány elnöke, a kormányfő potenciális utódjának tartott  Luca Cordero di Montezemolo.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Emma Bonino. Idő a változásra
European Union foreign aid commissioner Emma Bonino listens to repoters' questions during a news conference at the European Commission headquarters in Brussels April 2 after a visit to Albania and Macedonia to assess the needs of tens of thousands of ethnic Albanians driven out of Kosovo. [Bonino said contacts were already under way with the United States and the U.S. Deputy Secretary of State Strobe Talbot would visit Brussels next week to try to coordinate a donor's plan of action for dealing with the refugees.] ??»
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.