Motorosokat büntetett Obama

Az amerikai elnök áruk, technológiák és a szolgáltatások exportjának tilalmát jelentette be az Oroszország által Ukrajnától egyoldalúan elcsatolt Krím félszigettel szemben.

Obama szerint azért volt szükség az exporttilalmak bevezetésére, hogy ismét világossá tegye a régióban működő amerikai vállalkozások és mindenki számára, hogy az Egyesült Államok nem fogadja el a Krím annektálását. Az elnök továbbá azt is bejelentette, hogy amerikai állampolgárok vagy vállalkozások nem vásárolhatnak ingatlant és nem vehetnek át céget a régióban - írja a BBC.

Obama a Krímet érintő exporttilalmon túl 24 ukrán és orosz személyt, illetve vállalkozást is szankciókkal sújtott az Ukrajna destabilizációjában játszott szerepükért.

Köztük van a Marshall Capital Partners, amelynek tulajdonosa Konsztantiny Malofejev. Az üzletember a feltételezések szerint komoly anyagi támogatást nyújt a kelet-ukrajnai szeparatistáknak. A listán szerepel továbbá az Éjjeli farkasok nevű motoros banda is, amelynek tagjai az annektálást követően csatlakoztak a biztonsági erőkhöz a Krím félszigeten.

Az Európai Unió csütörtökön fogadott el a Krím félszigetet sújtó újabb szankciókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.