Moszkva szavára sem engedi Salitot a Hamász

Izrael mélységes csalódottságát fejezte ki szerdán amiatt, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök leült tárgyalni Háled Mesaallal, a Hamász radikális palesztin szervezet politikai vezetőjével.

- A Hamász terrorista szervezet, amelynek az izraeli állam megsemmisítése a célja... A Hamász tagjai a felelősek több száz ártatlan ember, köztük orosz állampolgárok haláláért - hangsúlyozta a találkozót elítélő közleményében az izraeli külügyminisztérium. Dmitrij Medvegyev kedden a szíriai elnök társaságában Damaszkuszban tárgyalt Mesaallal. Moszkva szoros kapcsolatot tart a Hamásszal, amelyet Nyugaton terrorista csoportnak minősítenek.

A szervezet visszautasította szerdán azt a nyomatékos orosz kérést, hogy engedje szabadon izraeli foglyát. Egy munkatársa szerint Mesaal azt mondta az orosz vezetőnek, hogy a 2006-ban elrabolt Gilád Salit ügyét csak egy "becsületes" fogolycsere fogja megoldani. Azzal vádolta ugyanakkor az izraeli kormányt, hogy szándékosan akadályozza a megállapodás megkötését. - A fogolycsere-megállapodás Benjámin Netanjahu (miniszterelnök) makacssága miatt vallott kudarcot... Netanjahu lépett vissza attól a megállapodástól, amelyet a felek a német közvetítő révén elértek - mondta Medvegyevnek a tájékoztatás szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.