Megorroltak az oroszok az amerikaiakra

Oroszországot felháborítja, hogy az amerikai média és politikai elemzők „dühöngő oroszellenes kampányt” folytatnak, ezzel fokozva a szavak háborúját, amely az ukrán konfliktus óta felerősödött.

A Washington és Moszkva közötti diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, és már-már hidegháborús szintre csökkentek a Kelet-Ukrajnában zajló fegyveres krízis miatt. Mindkét oldal információs háborúval vádolja a másikat.

Az orosz külügy azt állítja, hogy a Washington megbízásából tevékenykedő propagandisták gúny tárgyává teszik és ellenségként festik le Oroszországot, gyűlöletet keltve ezzel a hétköznapi emberekben.

Az Egyesült Államok azután szorgalmazta a Moszkva elleni szankciók bevezetését, hogy Oroszország elcsatolta a Krím félszigetet Ukrajnától, és Kelet-Ukrajnában oroszbarát lázadók kezdtek hódító támadásokba.

Reuters megemlíti, hogy a két nukleáris nagyhatalom már az ukrán válság előtt is vétójoggal rendelkezett az ENSZ Biztonsági Tanácsában, és többször került összetűzésbe egymással nemzetközi politikai és emberi jogi kérdésekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.