Most már biztos, hogy elbóbiskolt a vonat vezetője a baleset előtt

A vasárnapi New York-i vonatszerencsétlenséghez az is hozzájárulhatott, hogy a vonat vezetője egy pillanatra elaludt.

A vasúti dolgozók szakszervezetének egyik munkatársa azt mondta ma az AP hírügynökségnek a négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset kapcsán, hogy a jármű vezetője elbóbiskolt percekkel azelőtt, hogy a vonat kisiklott volna.

Mint az ma kiderült, William Rockefeller maga is elismerte a helyszínre érkező sürgősségieknek, hogy „kába” állapotban volt, sőt, egy pillanatra el is bóbiskolt vasárnap reggel.

„Pont olyasmin ment keresztül, mint az autósok [amikor fáradt állapotban vezetnek]. Előfordul, hogy elbóbiskol az ember, de az, hogy ez nála meddig tartott, nem tudom megválaszolni” – mondta a vasúti dolgozók egyesületének elnöke.

Hozzátette, hogy Rockefeller sokkos állapotba került a baleset után, és egy napig nem tudott elaludni.

„Teljesen össze van törve a halálesetek, valamint az utasokat és kollégákat ért sérülések miatt. Jelenleg nagyon zaklatott állapotban van” – tette hozzá az elnök.

Azon túl, hogy a 43 éves vonatvezető elaludt, a szerelvény a BBC híradása szerint a megengedett sebesség háromszorosával száguldott. A férfit állítólag még soha nem marasztalták el munkahelyi teljesítménye miatt, és a baleset után elrendelt alkohol- és drogteszt is negatív eredményeket mutatott. Az eddig kiderült részletek ellenére a szakértők úgy vélik, több hétre lesz szükség ahhoz, hogy a baleset minden részlete napvilágra kerüljön. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.