Most egy kambodzsai cipőműhely teteje omlott a munkásokra

Beomlott egy kambodzsai cipőkészítő műhely tetőszerkezetének egy része. Úgy tudni, a balesetben ketten haltak meg, így a tragédia nem hasonlítható a bangladesi házomláshoz, amely több mint ezer áldozatot követelt. Az olcsó munkaerőt foglalkoztató ruhaipar azonban hasonló szerepet tölt be a két ország gazdaságában.

A cipőkészítő munkások éppen az épületben dolgoztak, amikor a tető egy része rájuk omlott a kambodzsai Kampong Speu tartományban. A mentőcsapatok elkezdték kimenteni az embereket, egyelőre két halottról és hat sérültről tudni, írja a BBC. Az épületben összesen százan tartózkodhattak, amikor a tető egy része beomlott, valószínűleg az ott tárolt eszközök súlya alatt.

Beomlott egy kambodzsai cipőkészítő műhely tetőszerkezetének egy része
Rescue workers and soldiers search through a site of the accident in a shoe factory in the Kong Pisei district of Kampong Speu province, 50 km (30 miles) west of the capital, Phnom Penh May 16, 2013. Three people were killed when the ceiling of a warehouse fell in at a shoe factory in Cambodia, a government minister said on Thursday, adding to concerns about safety standards at Asian factories producing cheap clothing. REUTERS/Samrang Pring (CAMBODIA - Tags: SOCIETY DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY)

Kambodzsában a ruhaipar foglalkoztatja a legtöbb embert, több mint félmillióan dolgoznak különböző műhelyekben, amelyek főleg amerikai és európai piacra gyártanak termékeket. A ruhaipari dolgozók fizetését ebben a hónapban emelték az eddigi 61 dollárról 75 dollárra.

Az utóbbi pár hétben nagy figyelem terelődött a szegény országok ruhakészítő műhelyeiben lévő munkakörülményekre, miután Bangladesben kártyavárként dőlt össze egy dolgozókkal teli épület, több mint 1100 halottat hagyva maga után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.