Moldovában újraszámolják a szavazatokat

A parlamenti választásokon leadott szavazatok újraszámlálását rendelte el a moldovai alkotmánybíróság pénteken, miután a kommunista párt panaszt tett súlyos szabálytalanságok miatt.

A döntés nyomán a hatóságok közölték, hogy újraszámlálják a november 28-án leadott összes szavazatot. A kommunisták állítása szerint egyes emberek többször is szavaztak, és a számolás is során is követtek el hibákat. Nemzetközi és belföldi megfigyelők egyaránt szabadnak és tisztességesnek ítélték a választásokat.

A jelenlegi állás alapján a kommunisták 42 helyet szereztek a parlamentben, míg az Európa-párti szövetség 59 mandátumot kapott, ami azonban még mindig kevés ahhoz, hogy megválaszthassák az új államfőt. Az eredmény politikai feszültségekhez vezetett az egyik legszegényebb európai országnak számító Moldovában.

Az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek pénteken ellátogatott a volt szovjet köztársaságba, hogy kifejezze támogatását. Buzek dicsérte az Európa-párti szövetséget, amely 2009 óta van hatalmon és próbálja az EU-integráció irányába kormányozni az országot. Az EP elnöke sürgette az ilyen törekvések folytatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.