Mladicsot éltették a románok

Az UEFA fegyelmi eljárást indított Románia ellen, mert a drukkerek Bosznia-Hercegovina elleni bukaresti EB-selejtezőn „Szabadságot Mladicsnak” transzparenssel provokálták a vendégeket és szurkolóikat.

„Free Mladic” (Szabadságot Mladicsnak)– ez volt olvasható azon a transzparensen, amelyet a múlt péntek bukaresti válogatott összecsapáson feszített ki a román keméány mag. Az UEFA szabályzata tiltja sporteseményein a politikai megnyilatkozásokat. Mivel a románok 3-0-s sikerével végződött mérkőzésen a vendégszurkolók randalíroztak, a bosnyákokra is büntetés vár. A fegyelmi bizottság június 16-án ül össze az ügyben.

A bosznia-hercegovinai szerbek egykori katonai parancsnokát, Ratko Mlaídicsot 16 évi bujkáklás után május 26-án fogták el a vajdasági Lázárföldjén (Lazarevo), és pár nappal később már ki is adták a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszéknek. Szarajevó osztromáért és a  srebrenicai mészárlás megszervezéséért emberiség elleni bűnökkel – népirtással, kitelepítéssel, túszejtéssel és fosztogatással – vádolják. Következő tárgyalása július 4-én lesz.

A románok egyébként igen kreatívak, ha a vendégek gyalázásáról van szó. „Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart magában? Kilenc hónapig” – virított egy 2009-es bukaresti Steaua-Újpest találkozó egyik transzparensén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.