Mladics nyomára bukkantak az albán szélsőségesek?

Ratko Mladics Fehéroroszországban van, ahol tuberkulózissal kezelik – közölte internetes oldalán a Front az Albánok Nemzeti Egyesítéséért nevű szervezet, amely szerint a bújkáló háborús bűnös tavaly birkapásztornak adta ki magát Macedóniában.

Ratko Mladics tábornok, délszláv háborús bűnös Fehéroroszországban van, ahol tuberkulózissal kezelik – közölte internetes oldalán a Front az Albánok Nemzeti Egyesítéséért nevű szervezet. Az albán többségi lakossággal rendelkező területek – Albánia, Koszovó, valamint Szerbia, Görögország, Macedónia és Montenegró egy részének – egy államban történő egyesítésére törekvő szervezet saját állítása szerint közelről szemmel tartja a volt bosznia-hercegovinai szerb hadsereg-főparancsnokot.

Mladics a múlt év tavaszáig az észak-macedóniai Kumanovo környékén rejtőzködött, ahol „300 birkát legeltető juhásznak álcázta magát” - írta a Beta szerb hírügynökség által idézett hírében a szervezet.

A jelentés szerint Mladicsnak, még mielőtt a délszláv háborúk bűnöseinek felelősségre vonására létrehozott hágai Nemzetközi Törvényszék elé állna, a Front legfőbb törvényszéki testülete előtt kell számot adnia a Koszovóban élő albánok elleni bűntetteiről.

A hágai Nemzetközi Törvényszék hivatalos álláspontja szerint Ratko Mladicot Szerbiának kell kiszolgáltatnia, annak ellenére, hogy az illetékes belgrádi tisztségviselők hosszú idő óta azt állítják, nem tudják, hol rejtőzik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.