Minisztériumot támadtak meg a terroristák

Az al-Shabaab terrorszervezet fegyveresei kedden merényletet hajtottak végre a szomáli fővárosban, Mogadishuban lévő minisztériumi épületkomplexumnál.

Rendőrségi közlések szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant, ami után a terroristák hatoltak be a felsőoktatási és az olajügyi tárcának is otthont adó épületkomplexumba.

Szemtanúk rengeteg sérültről számoltak be, egyikük több embert látott holtan feküdni a földön. Egy rendőr a Reutersnek azt mondta, két detonáció rázta meg a környéket, az egyikben egy autóba rejtett pokolgép, a másikban egy biciklire szerelt bomba robbant fel. A brit hírügynökség egy rendőr ezredes, Husszein Ibrahim azt mondta, a hatóságok egyelőre öt halálos áldozatról tudnak, köztük az Afrikai Unió egyik békefenntartójával és egy katonával. A tűzharc most is tart, a szomáli hadsereg egységei próbálják visszafoglalni az épületkomplexumot.

Az épületkomplexum Mogadishu K5 kerületében fekszik, amely gyakori célpontja az al-Shabaab támadásainak. A terrorszervezet 2011-ig jelentős hatalommal bírt a szomáli fővárosban, ám a hadseregnek az Afrikai Unió támogatásával sikerült őket kiszorítani a városból - írja a Guardian.

A terrorszervezet gyakran követ el merényleteket a Szomáliával szomszédos Kenyában. Legutóbb a határtól 200 kilométerre fekvő város, Garissa egyetemén gyilkolták halomra a diákokat. A támadásban a négy terroristával együtt 148 ember vesztette életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.