Minden szélsőséges csoportot betilthatnak Angliában

Theresa May, brit belügyminiszter megerősítette, hogy a kormány olyan új hatásköröket akar kidolgozni, amivel kezelni tudnák a szélsőséges csoportokat. May megvédte a jelenlegi terrorizmus ellenes stratégiát is. A Daily Telegraphnak azt írta a belügyminiszter, hogy terroristákat érintő társadalom ellenes rendelet vonatkozna azokra, akik megpróbálnak radikalizmusra rávenni másokat - írja a BBC. Szélsőséges csoportokat betilthatják, még akkor is ,ha nem kapcsolódnak közvetlen terrorizmushoz. May szerint a terrorizmus elleni harc még évtizedekig folyni fog. A kormánynak pedig az összes jogihatalommal bírnia kell ahhoz, hogy érvényesülni tudjon – tette hozzá.

Cikkében , melyet azután írt, hogy néhány konzervatív megkérdőjelezte, a kormány vajon eleget tesz-e azért, hogy fellépjen a terrorizmus és a szélsőségek ellen, May elismerte, hogy nagy az Angliát veszélyeztető fenyegetés. Állandó elköteleződés és folyamatos nemzetközi együttműködés kell a terrorizmus és a szélsőségek elleni harcban- mondta.

„ Mióta pozíciómat betöltöm, folyamatosan azon dolgozom, hogy legalizálják, hogy a rendőrség és a biztonsági szolgálatok hozzáférjenek a nekik szükséges kommunikációs adatokhoz."

Legkevesebb 500 brit muszlim ment Irakba vagy Szíriába szélsőségesek mellett harcolni, sokuk csatlakozott az Iszlám Államhoz. A legfiatalabb „önkéntes" 16, a legidősebb 42 éves. Ellenük vizsgálat indul majd a belügyminiszter szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.