Milos Zeman már tudja, miért jön ennyi menekült

A cseh államfő értesülései szerint a Muszlim Testvérek iszlámista szervezet áll az Európába irányuló migránsáradat mögött.

"Csak Törökországban mintegy 25 ezer embercsempész szervezi az útjukat, nem kevés pénzt bezsebelve. Mindezt nyilván nem spontán módon teszik, hanem valakiknek a parancsára és stratégiája alapján, amely ettől a szervezettől érkezik"- jelentette ki Milos Zeman a prágai közrádió (CRo) hétfői politikai beszélgetőműsorában.

Arra a kérdésre, hogy honnan vannak ilyen információi, az elnök azt válaszolta, hogy legutóbb a marokkói külügyminiszter, előzőleg pedig több ismert arab politikus osztotta meg vele ezeket az értesüléseket, amelyeket állítása szerint a titkosszolgálatok is megerősítettek.

"A Muszlim Testvérek egyre több iszlám terrorszervezetet fog össze, még mindig jelentős támogatást kap több országból, s nemcsak az arab államokat akarják megszerezni, hanem végső céljuk a világuralom. Ehhez egyelőre nincs kellő katonai erejük, ezért azt a taktikát választották, hogy migránsokkal árasztják el Európát, ahol embereiknek egyre meghatározóbb és veszélyesebb befolyása lesz, ahogy több nyugat-európai nagyvárosban annak már most is tanúi vagyunk" - közölte.

Megismételte azt az álláspontját is, hogy főleg a hazájukból menekülő szír fiataloknak fegyvert kellene ragadniuk, felvenni a harcot az Iszlám Állam ellen, nem pedig megfutamodni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.