Milliós szerződés várhatja a szökött sportolót

Megszökött Kuba egyik legjobb baseball-játékosa. Állítólag az Egyesült Államokban több millió dolláros szerződés várja.

Kuba egyik legjobb baseball-csapatának 26 éves játékosa, José Dariel Abreu a legutóbbi edzésen nem jelent meg. Azonnal elterjedt a pletyka, hogy Abreu titokban elhagyta a kommunista országot. Az egyik legnagyobb amerikai sportlap, a Baseball America értesülései szerint az Egyesült Államokban több millió dolláros szerződés várja. Más médiumok viszont azt állítják, az Elephants of Cienfuegos játékosa Haitin vagy a Dominikai Köztársaságban tartózkodik.

- Amit mondani tudok az az, hogy jelenleg nem edz, nem jelent meg. Akár megszökött, akár nem, nehézséget jelent számunkra – nyilatkozta a cienfuegosi baseball akadémia vezetője, és hozzátette, hogy nagyon sok pletyka kering a sportolóról.

Abreu csapattársa volt egyébként Yasiel Puig, aki 2012-ben hagyta el Kubát, majd hét évre 42 millió dollárért szerződtette a Los Angeles Dodgers.

A disszidálás évtizedek óta nagy problémát jelent a kubai baseball számára. A játékosok csempészhajókon, összeeszkábált tutajokon szöknek az Egyesült Államokba, csak az elmúlt négy évben harminc sportoló kötött ki az USA-ban. Kuba szerint az amerikaiak ellopják tőlük a tehetségeket.

A sportolók minden bizonnyal a pénz miatt döntenek a disszidálás mellett: Kubában a játékosok körülbelül húsz dollárt keresnek havonta, ehhez képest a több milliós fizetés visszautasíthatatlan lehetőségnek számít. A szökések száma azután ugrott meg, hogy Aroldis Chapman 2009-ben elhagyta Kubát és aláírt egy harminc millió dolláros szerződést a Cincinnati Reds csapattal, közli a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.