Milliókat költött drogra és Madonnára a szélsőjobb szóvivője

A szélsőjobboldali holland politikus, Geert Wilders egykori szóvivője közel 180 ezer eurót költött a pártkasszából dizájnbútorokra, drogra és Madonna-koncertre.

Michael Heemels nem sokáig élvezheti azokat a luxuscikkeket, amelyeket az utóbbi években halmozott fel, ugyanis hamarosan bíróság előtt kell felelnie a tetteiért. Az ügyészség szóvivője szerint a nyomozás a végéhez közeledik, s máris számos terhelő bizonyítékot találtak a férfi ellen, aki februárban mondott le tisztségéről.

Heemels – aki annak a Geert Wildersnek volt a szóvivője, aki kitiltaná a muszlimokat Európából – a nyomozás jelenlegi állása szerint 180 ezer eurót (kb. 56,1 millió forintot) sikkasztott el a Szabadságpárt kasszájából, hogy aztán alkoholra, drogokra, ékszerekre, elektronikai eszközökre, dizájnbútorokra, utazásra és egy New York-i Madonna-koncertre költse a pénzt.

Heemels azzal védekezik, hogy a stressz, a munkahelyi nyomás és magánéleti konfliktusai miatt nyúlt alkoholhoz és drogokhoz. „Egy ponton túl elveszítettem a kapcsolatot a valósággal. Mesevilágban éltem, és mindenkit átvertem magam körül” – idézte Heemels szavait a Reuters.

Heemels nem csupán Wilders szóvivője volt, de a Szabadságpárt maastrichti vezetőjeként is tevékenykedett, így hozzáfért a párt bankkártyáihoz, amelyből négy éven át – 2012 és 2016 között – finanszírozta luxuséletmódját. Az ügyészség szerint akár három év börtönbüntetésre és 76 ezer euró megfizetésére is kötelezhetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.