Milánóban találkozik Putyin és Porosenko

Petro Porosenko ukrán elnök szombaton bejelentette, hogy jövő héten Milánóban egyeztet a kelet-ukrajnai válságról orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal.

Porosenko a kelet-ukrajnai Harkovban tartott sajtótájékoztatón nyilatkozott arról, hogy az Olaszországban október 16-17. között megrendezésre kerülő Ázsia-Európa Találkozón (ASEM) a Kreml vezetőjével tanácskozik majd. Hozzátette, nem számít "könnyed tárgyalásokra".

Moszkva egyelőre nem erősítette meg az értesülést, bár korábban már felvetette a találkozó lehetőségét: Jurij Usakov, az orosz elnök tanácsadója csütörtöki nyilatkozatában nem zárta ki, hogy Putyin a jövő hét második felében Milánóban találkozzon az ukrán elnökkel az Ázsia-Európa fórum apropóján - írja a hirado.hu.

Porosenko egyebek mellett Angela Merkel német kancellárral, Matteo Renzi olasz és David Cameron brit kormányfőkkel egyeztet majd Milánóban.

Az ukrán és az orosz államfő legutóbb augusztus végén találkozott egymással.

A szeptember 5-én életbe lépett fegyverszünet ellenére Kelet-Ukrajnában továbbra is szinte mindennaposak a fegyveres összetűzések az oroszbarát szeparatisták és az ukrán kormányerők között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.