Míg a G20 ülésezik, Észak-Korea újabb rakétákat lő ki

Három ballisztikus rakétát lőtt ki hétfőn Észak-Korea, amelyek az ország keleti partvidékén a tengerbe csapódtak - közölte a dél-koreai hadsereg

A rakétákat Észak-Korea nyugati Hwangju régiójából, a fővárostól, Phenjantól délre indították, arról, hogy pontosan milyen rakétákról van szó, és milyen messzire tudták azokat kilőni, nem tudni - írja a brit Guardian.

A rakétákat nem sokkal azután bocsátották fel, hogy a G20 csoport csúcstalálkozójának hivatalos programján kívül, a kínai Hangcsouban találkozott a kínai és dél-koreai vezető. A megbeszélésen Hszi Csin-ping kínai elnök kifejtette, hogy Peking ellenzi az amerikai THAAD rakétavédelmi rendszer Dél-Koreába telepítését.

Április óta Észak-Korea többször tesztelt ballisztikus rakétát, mindegyik a Japán-tengerbe csapódott be. Legutóbb néhány hete, augusztusban egy tengeralattjáróról lőttek fel rakétát, amely 500 kilométert tett meg, és a Keleti-tengerig, Japán partjaihoz közel jutott.

Júliusban az Egyesült Államok és Dél-Korea megállapodott egy amerikai rakétavédelmi rendszer dél-koreai telepítéséről, Észak-Korea heves megtorlást ígért. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.