Mia Farrow is vallott a véres gyémántokról

Az amerikai színésznő verziója eltér Campbell múlt héten tett vallomásától, amelyben a topmodell azt állította, hogy az éjszakai látogatók egy zacskót nyújtottak át neki, amelyet csak másnap nyitott ki, s „apró, piszkos köveket" talált benne.

– Azt mondta nekem, hogy az éjjel felébresztették. Két férfi kopogtatott az ajtaján. Közölték vele, hogy Taylor küldte őket, és egy hatalmas gyémántot nyújtottak át neki – állította Farrow. Előző este mindketten Nelson Mandela akkori dél-afrikai elnök vacsoravendégei voltak. Az amerikai színésznő tanúskodása eltér Campbell múlt héten tett vallomásától, amelyben a topmodell azt állította, hogy az éjszakai látogatók egy zacskót nyújtottak át neki, amelyet csak másnap nyitott ki, "apró, piszkos köveket" talált benne, s nem tudta, hogy azokat Taylor küldte.

Farrow szerint a brit szupermodell alig győzött dicsekedni az ajándékba kapott kövekről
A journalist records Mia Farrow's testimony from the footage displayed in the press room at the war crimes trial of former Liberian President Charles Taylor at the U.N. Special Court for Sierra Leone in Leidschendam August 9, 2010. Farrow told the court on Monday that she had heard supermodel Naomi Campbell say that she had been given a "huge diamond" by Taylor when he was Liberia's president. REUTERS/Robert Vos/Pool (NETHERLANDS - Tags: ENTERTAINMENT CRIME LAW POLITICS)

Farrow vallomása szerint azonban Campbell a reggelinél eldicsekedett azzal, hogy milyen értékes ajándékot kapott Taylor elnöktől, és - emlékezett vissza az amerikai színésznő - a topmodell igen izgatott volt. Később Campbell úgy döntött, hogy jótékonysági célokra használja fel a drágakövet, és odaadta azt egy barátjának, aki karitatív tevékenységet folytatott Dél-Afrikában. Ez a barát Jeremy Ratcliffe volt, akkoriban a Nelson Mandela Gyermekalap igazgatója.

A 62 éves Charles Taylort háborús bűncselekmények és emberiesség elleni bűntettek vádjával állították a különleges törvényszék elé. Az ügyészek szerint felfegyverezte, kiképezte és utasította a Sierra Leone-i lázadókat, akik több ezer polgári személyt öltek vagy csonkítottak meg a határ mentén. Taylor szolgálataiért több millió dollár értékű csiszolatlan gyémántokat kapott a lázadóktól, és ezek a drágakövek kapták a nyilvánosságban a „véres” jelzőt. A vád képviselőjének Campbell gyémántajándékozási tanúvallomására amiatt volt szüksége, hogy cáfolja Taylor állítását, miszerint sohasem került birtokába csiszolatlan gyémánt. A volt libériai elnök tagadja a vádakat, a Campbell-féle gyémántsztorit pedig egyenesen képtelenségnek nevezte.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.