„Mi a franc bajotok van nektek?” – így sétál két férfi kézenfogva Moszkvában

A vicces videókat készítő ChebuRussiaTV csapata arra kereste a választ, mi történik, ha két férfi kézen fogva sétálgat Moszkvában. A reakciók nem lepték meg sem a rejtett kamerával felszerelt Nyikita Rozsgyesztvet, sem azt a két színészt, akik eljátszották a kézen fogva sétáló meleg párt.

„Arra gondoltunk, milyen furcsa, hogy ha a világ másik felén két férfi kézen fogva sétál az utcán, az teljesen normális és elfogadott, és érdekes lenne megnézni, hogyan reagál ugyanerre Oroszország” -  mondta a CNN-nek Rozsgyesztv. Az ihletet az a videó adta, amelyet New Yorkban vettek fel tavaly októberben. Akkor két lány sétálgatott a Nagy Alma utcáin kéz a kézben, a felvétel nyilvánosságra hozatala után pedig több életveszélyes fenyegetést kapott a videóban látható színésznő, Shoshana Roberts.

A moszkvai kísérlet alátámasztotta az amerikai Pew kutatóközpont 2013-as felmérésének eredményeit, miszerint az oroszok kétharmada nem gondolja, hogy a társadalomnak el kellene fogadnia a melegeket. 

Ahogy a két színész sétált, többen felkiáltottak: „nézd már, jön két buzi”,  és volt, aki egy mély sóhaj kíséretében csak annyit mondott, „mi a fene történik Oroszországban?”.

A beszólások nem igazán lepik meg a két fiút, ezt a felvételen is szóvá teszi egyikük, hogy nem is nagyon számítottak másra. Azonban igencsak meglepődnek, amikor egy nagyobb darab, izmos srác nekimegy a baloldali fiúnak, majd utánaordít: „Mi a franc bajotok van nektek? Gyertek vissza, buzik”. 

A videó végén pedig a két fiú közé áll be egy férfi, szétlöki őket, és meglehetősen agresszívan viselkedik.

Az atrocitások ellenére a csapat örül, hogy megcsinálták a videót, szerintük legalább párbeszéd indult egy olyan témával kapcsolatban, amely tabunak számít Oroszországban. A videót már közel 6 millióan látták, és több mint huszonnyolcezer komment érkezett alá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.