Meztelen képek és fenyegetések az amerikai kampányban

Újabb mélységekbe süllyedt az eddig is felháborító elemekkel tarkított amerikai elnökválasztási kampány.

A legújabb botrányt az okozta, hogy egy Trump-ellenes plakát jelent meg a konzervatív, mormon Utah államban, amely Donald Trump feleségét ábrázolja. Melania Trump a képen meztelen, egy férfimagazinba készült a kép néhány évvel ezelőtt. A szöveg azt írja: ő az Egyesült Államok következő first ladyje. Ha pedig valaki ezt nem akarja, szavazzon az előválasztásokon Ted Cruzra.

A plakát egy olyan szervezet munkája, amely hivatalosan nem áll kapcsolatban a Cruz-kampánnyal, csak "függetlenként" segíti azt. Persze Donald Trump azonnal visszacsapott, ráadásul kedvenc fórumán, a Twitter közösségi oldalon. 

Az üzenet úgy szól magyarul "A hazug Ted Cruz Melaniának a G.Q. magazin számára készült fotóját használta a reklámjában. Vigyázz, Hazudós Ted, vagy elmondom a titkokat a feleségedről!"

Nem tudni pontosan, Trump mire gondol - hacsak arra nem, hogy Heidi Cruz átment egy rövid depressziós időszakon, amikor Washingtonba költözött a férje után. Trump egyes feltételezések szerint mentális zavarokkal akarja vádolni Cruz feleségét. 

 

Cruz hamar választolt is: "A feleséged képe nem tőlünk van. Donald, ha megpróbálod Heidit támadni, akkor gyávább vagy, mint gondoltam" - írja Cruz, és még az üzenet végén "nem elegánsnak" nevezi ellenfelét.

Az amerikai kampány már eddig is teli volt korábban sosem tapasztalt, abszurd jelenetekkel. Ilyen volt, amikor Marco Rubio floridai szenátor, aki azóta kiszállt a versenyből, "kiskezűnek" nevezte Donald Trumpot, amivel nemi szervének a méretére utalt. De az ingatlanmilliárdost sem hagyta nyugodni a téma, az egyik elnökjelölti vitán, milliók előtt, élő adásban "nyugtatta meg" híveit, hogy nincsenek méretbeli problémái. 

Szintén abszurd volt, amikor egy győzelmi beszédben Donald Trump saját termékeit - többek közt a Trump Marhaszeletet - reklámozta. Ilyen sem volt még az amerikai politika történetében.

Az, hogy "külsős" csoportok is készíthetnek és finanszírozhatnak kampányfilmeket és reklámokat, csak ront a helyzeten. Hiszen ezek lehetnek akármilyen rosszak, le lehet őket tagadni és a "független" készítőkre mutogatni. Ezek közül az egyik legfelháborítóbb Trump köréből érkezett, és Hillary Clintont csaholó kutyaként ábrázolja, aki Putyinnal szemben nevetségessé tenné az Egyesült Államokat, ha elnökké választanák. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.