Mexikói kitüntetés volt nagykövetünknek

A külföldieknek adományozható legmagasabb állami kitüntetésben, az Azték Sas Érdemrendben részesítette Felipe Calderón mexikói államfő Herczeg Györgyöt, Magyarország volt mexikói nagykövetét. Az indoklás szerint a diplomata hatékonyan és sokszínűen népszerűsítette Magyarországot Mexikóban – és fordítva.

Az Azték Sas Érdemrenddel tüntette ki Felipe Calderón mexikói államfő Herczeg  Györgyöt, Magyarország volt mexikói nagykövetét; A külföldieknek  adományozható legmagasabb mexikói állami kitüntetést csütörtökön adja át Mexikó budapesti nagykövete a magyar diplomatának.

A mexikói szenátus döntése alapján megítélt kitüntetéssel Mexikó – a szöveges indoklás szerint – egyebek között azt ismerte  el, hogy a nagykövet hatékonyan és sokszínűen népszerűsítette  Magyarországot Mexikóban és Mexikót Magyarországon, a diplomáciai testület tekintélyes tagjaként hozzájárult Mexikó nemzetközi  kapcsolatainak erősítéséhez, mindenekelőtt az Európai Unióval  meglévő társult viszonyának megújításához.

Herczeg György 2004 és 2008 között képviselte Magyarországot a  Mexikói Egyesült Államokban, emellett akkreditált magyar nagykövet  volt ebben az időszakban Jamaicában, Hondurasban, Guatemalában, Salvadorban és Costa Ricában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.