MERS-fertőzésgyanú Csehországban

Különleges óvintézkedéseket életbe léptetve, a prága-bulovkai kórházba szállították péntek délelőtt azt a férfit, aki a MERS koronavírus okozta tünetekkel jelentkezett kora reggel az észak-morvaországi Ostraván a sürgősségi ügyeleten - közölte a cseh egészségügyi minisztérium szóvivője.

Stepánka Cechová elmondta, hogy az illető idegenvezetőként dolgozik, és az elmúlt hét végén tért haza Dél-Koreából, ahol egy hetet kalauzolt csehországi turistákat.

A férfi Lengyelországba kísért volna ma hajnalban újabb kirándulókat, amikor nem sokkal az indulás után rosszul lett. A késő délutánra várható laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek megérkeztéig azoknak a bioboxoknak az egyikében helyezték el őt, amelyeket a prágai intézmény az esetleges MERS-fertőzöttek vagy ebolában szenvedők ellátására alakított ki. A lengyelországi társas utazás valamennyi résztvevőjét a megyei tisztiorvos egyelőre az ostravai kórházban karanténba helyezte.

Lapunk érdeklődésére Hana Rohácová, az infekciós osztály főorvosa elmondta, hogy a férfit magas lázzal, légzési nehézségekkel, izomfájdalmakkal és általános gyengeséggel szállították be.

- Ilyen tünetek sokféle betegség velejárói, ezért bizonyosat majd csak délután tudunk mondani. A lázát már sikerült valamelyest csillapítani. Infúziókat kap és igyekeznek serkenteni a vérkeringését is - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.