Merkel bocsánatot kért az angoloktól elvett gól miatt

David Cameron brit miniszterelnöknek és Angela Merkel német kancellárnak szemmel láthatólag nagyobb gondja is akadt a világgazdaságnál a G20 országcsoport torontói csúcstalálkozóján.

A két politikus kivonult a hivatalos tárgyalásokról, hogy megnézze a két ország közötti vb nyolcaddöntő második félidejét. Munkatársaik szerint le nem vették a szemüket a képernyőről. A régi vetélytársak közötti mérkőzés 39. perctől vált izgalmassá, amikor érvényes góltól fosztották meg az angolokat: Lampard 18 m-es lövése nyomán a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant, de az asszisztens nem jelezte a találatot, a játékvezető pedig továbbot intett. Németország végül 4-1-es végeredménnyel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Angela Merkel és David Cameron a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjét nézi
German Chancellor Angela Merkel and Britain's Prime Minister David Cameron (R) watch the 2010 World Cup second round soccer match between Germany and England on television during a break in the G20 Summit in Toronto, Ontario, June 27, 2010. REUTERS/Bundesregierung / Guido Bergmann (CANADA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP POLITICS IMAGES OF THE DAY)

Súlyos csapás volt ez Cameronnak, aki korábban elmondta az újságíróknak, hogy rettenetesen bízik a csapatuk győzelmében. Diplomáciai bonyodalom végül nem lett a dologból. Merkel munkatársai elmondták: a kancellár elnézést kért a fantomgól miatt, Cameron pedig beismerte, a hogy az angol csapat enélkül sem volt jó formában.

Merkel és Cameron nem az egyedüliek voltak, akik elkapott a vb-láz a fontos gazdasági tanácskozáson. Az Ontario tartománybeli huntsville-i tóparti üdülőhelyen, ahol a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8) csúcstalálkozóját tartották, valamint a Torontóban, ahol a világ legfejlettebb és vezető feltörekvő országait tömörítő G20-as csoport vezetői tanácskoztak, a tévékészülékben állandóan a vb-mérkőzések, illetve a kommentárok hallatszottak, s vezetők közötti folyosóbeszélgetések gyakori témája is a legújabb vb-fejlemények megvitatása volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.