Merkel bírálta a görög csőddel kapcsolatos spekulációkat

Határozottan visszautasította a görög csőddel kapcsolatos spekulációkat Angela Merkel német kancellár.

Merkel ezzel helyettesét,a liberális Philipp Rösler gazdasági minisztert is helyreutasította: Rösler a Die Weltben írt cikkében azzal érvelt: a görög ügyben ne legyen semmi tabu, így beszélni kell a mediterrán állam rendezett csődjéről is.
A német sajtóban az utóbb napokban egyre több szó esik arról, hogy Athén soha nem fogja tudni visszafizetni a hiteleket, és ezért érdemesebb lenne egy "rendezett csődeljárást" szorgalmazni.A vita nem független attól, hogy a német parlamentben a hónap végén szavaznak a másdodik görög mentőcsomagról, és a kormánykoalícióban egyre többen ellenzik, hog yújabb milliárdokkal segítsék meg a görögöket. 
 
A német politika azonban egyelőre - hivatalosan - a mentőcsomag mellett áll. Merkel ismét hangoztatta, hogy az euró sorsán múlhat az Európai Unió jövője, így minden politikai nyilatkozattal óvatosan kell bánni. Rösler szavai csak növelik a piacok bizonytalanságát. Nemcsak Angela Merkel, de pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble, sőt, az ellenzéki szociáldemokraták frakcióvezetője, Frank-Walter Steinmeier is a csőd ellen érvelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.