Merkel pofonegyszerű válaszát mintha Orbánék plakátjai ihlették volna

Teljesen érthető, hogy nyugtalanságot és aggodalmat keltenek a bajorországi Ansbachban és Würzburgban, illetve a Franciaországban és Belgiumban történt merényletek, de tévedés lenne azt gondolni, hogy a terrorizmus a menekültekkel érkezett - mondta Angela Merkel német kancellár egy szerdán megjelenő lapinterjúban.

Az interjú abból az alkalomból készült, hogy egy éve, 2015. augusztus 31-én mondta először nyilvánosan a menekültválsággal kapcsolatban, hogy "sikerülni fog, megoldjuk" (wir schaffen das), vagyis Németország megbirkózik a válsággal.

A Süddeutsche Zeitung című lap szerdai - digitális formátumban kedd este kiadott - számában a német kormányfő kiemelte: a hatóságok "természetesen" észrevették, hogy nem minden menekült jó szándékkal érkezik, és azt is tapasztalják, hogy iszlamista csoportok megpróbálják menekültekbe sulykolni nézeteiket.

Azonban "egyszerűen nem igaz, hogy a terrorizmus a menekültekkel érkezett, hiszen már korábban itt volt a legkülönbözőbb formákban" - tette hozzá Angela Merkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.