Merkel is visszaszólt a cseh külügyminiszternek

A német kancellár továbbra is teljes a bizalma Jean-Claude Juncker iránt és szorosan együttműködik az Európai Bizottság elnökével.

„Meggyőződésünk, hogy a tagországokkal és az európai intézményekkel közösen hozzájárul ahhoz, hogy az uniót biztonságosan átvezesse a kialakult bonyolult helyzeten" - ismertette Angela Merkel álláspontját Steffen Seibert. A berlini kormányszóvivő hétfőn így reagált Lubomír Zaoráleknek, a cseh köztévé (CT) politikai vitaműsorában elhangzott kijelentésére, amely szerint a luxemburgi politikusnak mielőbb távozni kellene jelenlegi posztjáról.

„Juncker úr testesíti meg mindazokat az uniós negatívumokat, amelyek miatt a brit polgárok többsége a Brexitre voksolt. Ebben ugyan David Cameron a legnagyobb bűnös, de az Európai Bizottság jelenlegi elnöke sem megfelelő személy ezen a poszton" – hangoztatta a cseh diplomácia vezetője, akinek Maragaritis Schinas, a brüsszeli testület szóvivője is megüzente, hogy a főnöke a nagy-britanniai népszavazást követően sem fontolgatja a lemondását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.