Merénylettel fenyegetik a szerb elnököt

Borisz Tadics mellett lehetséges célpont Irinej pátriárka, a szerb pravoszláv egyház vezetője, Ivica Dacic belügyminiszter és Milorad Veljovic, a szerb rendőrség igazgatója is

A szerb belügyminisztérium vezetését arról értesítették, hogy merénylet készül Borisz Tadics szerb elnök, Irinej pátriárka, a szerb pravoszláv egyház vezetője, Ivica Dacic belügyminiszter és Milorad Veljovic, a szerb rendőrség igazgatója ellen - jelentette a B92 szerb rádió hétfőn reggel.

A rádió internetes portálján megjelent információ szerint a Blic című belgrádi napilap írta meg, hogy a szerb belügyminisztérium egyik tisztségviselője pénteken olyan sms-üzenetet kapott, amely szerint a „Banja Luka-i Borik sportközpontban (január elején) tervezett merénylettől eltérően az új merényletkísérlet kevésbé lesz látványos”.

A szerb belügyminisztériumi forrás arról tájékoztatta a Blicet, hogy az üzenet feladója figyelmeztetésnek és nem fenyegetésnek szánta az sms-üzenetet, amely az egyik szerbiai mobilszolgáltató hálózatán keresztül érkezett a címzetthez.

„Az üzenet egy olyan személytől származik, aki jól ismeri az alvilág történéseit, és így jutott a készülő merényletről szóló információkhoz" - hangsúlyozta a szerb belügyminisztériumi forrás, amely arról is tájékoztatta a Blicet, hogy „az információt rendkívül komolyan vették és a rendőrség megszigorította az óvintézkedéseket".

Január 8-án a Banja Luka-i Borik sportcsarnokban a rendőrség három kilogramm robbanószert, több fegyvert, négy pokolgépes szerkezetet és rengeteg lőszert talált. A csarnokban másnap ünnepelték a boszniai Szerb Köztársaság fennállásának 20. évfordulóját, amelyen megjelent a teljes szerb állami vezetés - közöttük Borisz Tadics elnök is - és a szerb pravoszláv egyház főméltóságai. Az eset kapcsán egy embert őrizetbe vettek. Hír szerint a szálak a Balkánon tevékenykedő alvilághoz vezetnek.

Borisz Tadics szerb elnök egy 2010-es ünnepségen. Szigorítják a biztonsági intézkedéseket
Tadics szerb elnök (középen) a ceremónián
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.