Merényletet hiúsítottak meg a csecsen elnök ellen

Merényletet hiúsítottak meg Ramzan Kadirov csecsenföldi elnök és egy parlamenti képviselő ellen pénteken este Groznij városában - közölte Roman Edilov csecsenföldi helyettes belügyminiszter.

A politikus szerint a támadó gépkocsival nagy sebességgel behajtott egy épülő emlékhely területére, ahová a csecsen elnököt várták. A helyszínen tartózkodott már Adam Delimhanov parlamenti képviselő. Testőrei figyelmeztető lövéseket adtak le, de mivel az autó nem állt meg, lelőtték a gépkocsi vezetőjét.

Az autó utasterében egy hatalmas tartályt találtak, amelyhez drótok csatlakoztak. Mint kiderült, a tartályban plasztik robbanóanyag, illetve az iparban és a hadászatban ugyancsak robbantásokra használt hexogén volt.
    A lelőtt támadó egy Urusz-Martan (városának) "emírjeként" ismert férfi volt, Beszlan Bastajev.

Az Interfax hírügynökség internetes oldalán megjegyezte: kedden a csecsen rendőrség arról adott hírt, hogy Groznijban megöltek egy férfit, aki állítólag merényletre készült Kadirov ellen. Az illetőt, a "Gudermesz emírjeként" ismert Szaidemi Hizrijevet terrorcselekmények miatt körözték Csecsenföldön.

Dmitrij Medvegyev orosz államfő Mukhu Alijev dagesztáni és Ramzan Kadirov csecsenföldi elnökkel
Dmitrij Medvegyev orosz államfő Mukhu Alijev dagesztáni és Ramzan Kadirov csecsenföldi elnökkel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.