Merényletre készültek Berlinben

Bombatámadást hiúsított meg a német rendőrség. Két férfi gyanús mennyiségű vegyi anyagot rendelt Berlinben, de a kommandósok időben lecsaptak rájuk.

Bombamerénylet gyanújával őrizetbe vettek két embert Berlinben egy iszlám kulturális központban. A 24 éves libanoni és a 28 éves gázai származású német fiatalember nagy  mennyiségű vegyi anyagot vásárolt, amiből feltételezések szerint bombákat akartak készíteni. A német fővárosban jelenleg is zajlik a házkutatás egy iszlám kulturális szervezet épületében és több lakásban.

Rendőrőrizet a letartóztatások helyszínén. Gyanús mennyiség
German police officers stand outside an Islamic cultural centre in Berlin, September 8, 2011. German police are holding two men of Middle Eastern origin suspected of buying material for a bomb attack, a police spokesman said on Thursday. REUTERS/Pawel Kopczynski (GERMANY - Tags: CRIME LAW)

A Berliner Morgenpost című lap információi szerint a nyomozás már két hónapja zajlott a gyanúsítottak ellen. A szóban forgó üzlet tulajdonosa maga hívta fel a rendőrség figyelmét arra, hogy a két férfi gyanúsan nagy tételben rendelt  veszélyes vegyi anyagokat. Volt köztük egy mezőgazdaságban használt sav, és hűtőfolyadék is, amelyekből nem túl nagy szaktudással lehet robbanóanyagot készíteni.  A támadásra valószínűleg a közeljövőben került volna sor: egyelőre nem tudni, hogy a szeptember 11. évfordulóján rendezett megemlékezésre, vagy XVI. Benedek pápa két hét múlva esedékes berlini útjára szánták volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.