Mentőautó gázolta halálra a repülőgép-szerencsétlenség után

A San Franciscóban lezuhant Boeing pilótája először landolt a városban 777-essel. Az áldozatok – a két 16 éves kínai lány – egyike magát a szerencsétlenséget biztosan túlélte, azt viszont már nem, ami valószínű, hogy menekülés közben a kifutópályán elgázolták.

Valószínűleg mentő- vagy tűzoltóautó gázolta halálra a San-Franciscóban szombaton szerencsétlenül landolt Boeing 777-es egyik áldozatát – írja a CNN. A két halálos áldozat – Ye Mengyuan és Wang Linjia – egy 35 kínai diákból álló csoport tagjaként Sanghajban szállt fel az Asiana Airlines 214-es járatára, amely Szöul érintésében tartott San Francisco felé. A Boeing az amerikai városban balesetet szenvedett és kigyulladt, amikor megkísérelt leszállni. A fedélzeten lévő 307 emberből, 123-an karcolások nélkül megúszták a szerencsértlenséget, száznyolcvankettőt kórházba, vittek, a két lány pedig meghalt.

Hogy miért, akörül még sok a kérdőjel. A CNN-nek a San Mateo megyei halottkém, Robert Foucrault beszélt arról, hogy fennáll a gyanú, az egyik lányt a mentő- vagy tűzoltóautó gázolta el a baleset utáni káoszban. Emiatt a halottkémi hivatal vizsgálatot indított, de vizsgálódik ugyanemiatt az amerikai Nemzeti Közlekedés Biztonsági Felügyelet (NTSB) is. A San Franciscó-i tűzoltók egyelőre nem válaszoltak az amerikai hírtelevízió az üggyel kapcsolatban feltett kérdésére.

Kiderült az is, hogy bár a szerencsétlenül járt Boeing kapitánya, Lee Kang-kuk nem volt kezdő – 1996 óta dolgozott a dél-koreai légitársaságnál – a szombati volt az első alkalom, hogy Boeing 777-essel kellett landolnia San Franciscóban, és magával a géptípussal is csak 43 órát repült összesen. (Lee mögött egyébként tízezer órányi repülés van.) A vasárnap előkerült fekete doboz tanúsága szerint két másodperccel azelőtt, hogy földet értek volna, a pilóták megpróbálták megszakítani a manővert, de ez már nem sikerült.

Ami a halálos áldozatokat illeti, Ye és Wang angolt tanulni ment az Egyesült Államokba. Célpontjuk a csoporttal a kaliforniai West Valley Christian School volt, amelynek fejenként ötezer dollárt fizettek egy nyári táborért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.