Menetelhetnek az orosz szélsőségesek

A moszkvai polgármesteri hivatal ez évben is engedélyezi a nagyorosz nacionalisták felvonulását a fővárosban. A november 4.-re tervezett „orosz menetet” ezúttal már hetedszer tarthatják meg Moszkvában.

A szervezők által „immár hagyományosnak” nevezett megmozdulásra hozzávetőlegesen 40 mozgalom és csoportosulás 25 ezer tagját várják. Dmitrij Gyomuskin főszervező tegnapi tájékoztatóján amiatt sajnálkozott, hogy a polgármesteri hivatal nem tette lehetővé felvonulásukat a városközpontban, hanem csupán egy külvárosi metróállomás környékén, ahol az „orosz menet” koncerttel zárul.

A részvevők semmilyen jelképet nem fognak használni a cári zászlókon kívül. A zsidóellenességen kívül ugyanis a nagyorosz imperializmus eszméje  az egyetlen közös kapocs a részvevő szélsőséges  szervezetek között. Gyomuskin ellen az ügyészség egyébként a múlt héten indított eljárást a nemzetek közötti gyűlölet szítása miatt. Gyomuskin bejelentette, hogy az idei menet fő követelése: az orosz nép kizárólagos államalkotó státusának rögzítése az ország alkotmányában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.