Menekülnek az áradó Jangce elől

Kína keleti részein a Jangce folyó áradása miatt több mint félmillió embert telepítettek ki a hatóságok. A tartós esőzések miatt a helyzet rosszabbodásával kell számolni.

Több mint 550 ezer embert kellett kiköltöztetni Kína hét tartományában, elsősorban a Jangce folyó mentéről az ottani áradások miatt - írta a China Daily. Június eleje óta már százan vesztették életüket, s a tartós esőzések, áradások, földcsuszamlások és gátszakadások miatt a hatóságok a legmagasabb, négyes fokozatú katasztrófa készültséget rendelték el.

Egyes országrészekben a helyzet immár majd annyira drámai, mint utoljára 1955-ben volt. Ezt jelezte a Lanxi hidrológiai állomás, amely szerint a Qiantangjiang folyó szintje most a legmagasabb az 1955-ös nagy árvíz óta.

A keleti Zhejiang tartomány Zhuji városa közelében a gát átszakadását követően 18 falu 2500 lakosát kellett tegnap kimenteni. Zhejiang tartományban egyébként összesen 120 ezer embert költöztettek át biztonságosabb helyre.

Négy vonat több mint ötezer utassal rekedt csütörtök éjszaka a Chengdu-Kunming vasútvonalon, miután a zuhogó eső okozta földcsuszamlások betemették a síneket. Ma több mint tíz erőgép és kétezer földmunkás érkezett a helyszínre, az utasokért pedig autóbuszokat küldtek.

A man paddles a boat carrying local residents through a flooded area in Banshan Cun, Zhejiang province June 17, 2011.  Pelting rain in parts of central and southern China has forced hundreds of thousands of people to leave their homes and prompted th
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.