Megvert egy egyetemistát Ungvár polgármestere

Országos botrányt kavart Ukrajnában, hogy Ungvár polgármestere a város központjában megvert egy egyetemista lányt, aki az egyik ukrán elnökjelölt és pártja szórólapját osztogatta.

Szerhij Ratusnyak először szidalmazta a volt ukrán parlamenti házelnök, Arszenyij Jacenyuk és pártja, a Változások Frontja (FP) szórólapjait osztogató fiatalokat, akik egy választási sátorban álltak, majd az egyik 21 éves lányt a nyakánál megragadta és a földhöz vágta. A város első embere ezután felborította a sátrat, majd beszállt a terepjárójába és elhajtott.

A bántalmazott aktivistáról felvett orvosi látlelet zúzódásokat és agyrázkódást állapított meg.

A nagy visszhangot kiváltó előző napi esetet Ratusnyak pénteken az ungvári polgármesteri hivatal sajtószóvivői irodája útján kommentálta. Nyilatkozatában felháborodásának adott hangot az FP ungvári tevékenysége kapcsán, "elszemtelenedett zsidócskának" nevezve az elnökjelölt Jacenyukot.

Viktor Juscsenko elnök pénteken kiadott közleményében aggodalmát fejezte ki az ungvári eset kapcsán. Felszólított minden tisztségviselőt, hogy tartsa be a törvényeket és a szakmai etika szabályait. Egyúttal arra utasította a rendvédelmi szerveket, hogy haladéktalanul vizsgálják ki a kárpátaljai megyeszékhelyen történteket.

Pártja nevében Arszenyij Jacenyuk Ukrajna legfőbb ügyészénél és a belügyminiszternél tett feljelentést az ungvári polgármester ellen. Ratusnyak már többször emelt kezet politikai ellenlábasaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.