Megvárták, amíg a CNN kivonul, aztán megadták a sugárzási engedélyt

A CNN megkapta a sugárzási engedélyt az orosz médiahatóságtól három hónappal az után, hogy kivonult az orosz médiapiacról - közölte internetes felületén kedden az Izvesztyija.
Az újság a hírtelevízióból származó forrásokra hivatkozva közölte ezt. A CNN-nél elmondták, hogy hétfőn kapták meg a sugárzási engedélyt tíz évre. A hírt megerősítette a tömegtájékoztatást felügyelő hatóság, a Roszkomnadzor vezetője, Alekszandr Zsarov is.

„Üdvözlöm azt, hogy a CNN pontosan betartja a (műsorszórás felújításáról szóló) tárgyalásokon elért megállapodásokat, és hiszek abban, hogy pontos és kifogástalan lesz a műsorpolitikájában is" - idézte Zsarovot az Izvesztyija.

A CNN, illetve a hírcsatornát működtető Turner Broadcasting System Europa médiacég tavaly novemberben jelentette be, hogy kivonul Oroszországból, a hírtelevízió adását december 31-ig lehetett fogni. Egyes hírek szerint a CNN a médiaszabályozási környezet megváltozása miatt távozott az orosz piacról, mások viszont az orosz-amerikai kapcsolatok elhidegülésével hozták összefüggésbe a hírtelevízió döntését.

A hét minden napján folyamatos, 24 órás híradást feltaláló CNN 1983-ban nyitotta meg oroszországi képviseletét, és 1991-től ingyenesen sugározta adását a műholdas Kozmosz-TV-hez tartozó 24-es csatornán. A hírtévé 1998. január 1-jétől a fizetős kábeltévés és műholdas szolgáltatókhoz tért át.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.