Becsapódáskor robbanhatott fel az indonéz repülő

Indonéz búvárok hétfőn megtalálták a két hete lezuhant AirAsia gép fekete dobozát. A hatóságok szerint az Indonéziából Szingapúrba tartó járat a Jávai-tengerbe való becsapódás után azonnal felrobbant.

A repülőgép egyik szárnya alatt megtalálták a QZ8501-es járat első fekete dobozát – jelentette be Fransiskus Bambang Soelistyo, az indonéz kereső- és mentőszolgálat vezetője.

Az értékes információt tartalmazó eszközt már ki is emelték a Jávai-tengerből, ám a pilótafülkében zajló eseményeket rögzítő második fekete doboz továbbra is a tengerfenéken nyugszik. A búvárok azonban bemérték, így hamarosan azt is elkezdhetik vizsgálni – írja a Reuters.

A hatóságok hosszú idő után optimistán nyilatkoztak a sajtónak, hiszen hamarosan fény derülhet a tragédia részleteire.

A Surabayától Szingapúrba tartó járat december 28-án zuhant a tengerbe, mintegy 40 perccel a felszállás után. Szakértők szerint a zord időjárási viszonyok és a motorban bekövetkező fagyás vezetett a tragédiához.

Mostanra az is kiderült, hogy a becsapódás pillanatában a nyomás miatt a repülőgép azonnal felrobbant – írja a The Guardian. A szerencsétlenségben 162-en vesztették életüket, eddig 48 holttestet emeltek ki a tengerből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.