Megvan a második bangkoki robbantó

A hatóságok újabb külföldi férfit tartóztattak le az augusztus 17-én egy Bangkok központjában álló szentélynél történt robbantás kapcsán. Nem tudni, hogy a gyanúsított azonos-e a korábban közzétett felvételeken látható sárga pólós elkövetővel.

A férfi Bangkok külkerületében lévő lakásában robbanószerkezetek készítésére alkalmas anyagokat és 10 útlevelet találtak - számolt be a rendőrség információi alapján a BBC

Prawut Thawornsiri rendőrségi szóvivő kedden mutatta be az újabb gyanúsítottról készült fantomképet
Prawut Thawornsiri rendőrségi szóvivő kedden mutatta be az újabb gyanúsítottról készült fantomképet
Jorge Silva / Reuters

Újságírói kérdésre megerősítették, hogy még egy gyanúsítottat letartóztattak, aki nem thai. A felvételek tanúsága szerint magas, vékony, napszemüveges, baseballsapkás férfiről még nem derült ki, milyen szerepet játszott a merényletben. 

A 20 ember életét követelő merénylet kapcsán nagy erőkkel nyomoznak a thai hatóságok. Korábban őrizetbe vettek egy 28 éves férfit, akinek azonban sem a nevét, sem a nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra. Arról sincs információ, hogy bármelyikük megegyezik-e esetleg a térfigyelő kamerák felvételein látható hátizsákos, sárga pólós elkövetővel. A rendőrség mindkettejüket fő gyanúsítottként kezeli. 

A rendőrség hétfőn egy 26 éves thai muszlim nőt is megnevezett, mint az egyik lehetséges elkövetőt, azonban Wanna Suansan jelenleg Törökországban él, és azt állítja, három hónapja nem járt Thaiföldön.

A rendőrség 16 rendőrt, köztük tiszteket távolított el Bangkok különböző kerületeiben hanyagságra hivatkozva. Hat bevándorlási tisztet is elbocsátottak, őket azért, mert külföldiek illegálisan léphettek be az országba.

Egyelőre a merénylet okára nem sikerült fényt deríteni. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.