Megvan a lezuhant gép második feketedoboza is

Az EgyptAir MS804-es járata csaknem egy hónapja tűnt el a Földközi-tenger felett. Az Airbus A320-ason 56 utas és 10 fős személyzet utazott Párizsból Kairóba. A hatóságok versenyt futottak az idővel, hogy megtalálják a feketedobozokat. 

Az egyiptomi nyomozóbizottság elmondása szerint a második feketedobozra több darabban bukkant egy speciális kutatóhajó. A roncsokat még szerdán találták meg – írja a BBC.

Az adatrögzítő a hangrögzítővel együtt általában a gép farkában helyezkedik el, amit csütörtökön szakaszokban tudtak csak kimenteni, olyannyira megrongálódott. 

A tragédiáért azóta sem jelentkezett egy terrorista szervezet. Szakértők szerint az eset kapcsán az emberi mulasztás vagy a technikai hiba is szóba jöhet. Annyi biztos, hogy a gép mosdójának füstjelzője nem sokkal azelőtt kapcsolt be, hogy a gép jelzését szem elől tévesztették volna.

A görög nyomozók szerint a repülő 90 fokkal balra, majd 360 fokkal jobbra fordult, és 11 300 méteres magasságból 4 600, majd 3000 méterre zuhant, mielőtt eltűnt volna a radarról.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.