Megússza a felelősségre vonást a volt román belügyminiszter, aki miatt meghalt egy rendőr

Nem járult hozzá a román szenátus, hogy az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) büntetőeljárást indítson Gabriel Oprea volt belügyminiszter és kormányfő-helyettes ellen.
A hétfő délutáni titkos szavazáson 73 szenátor szavazott a mentelmi jog megvonása ellen, 45 voksolt mellette, hat szavazat pedig érvénytelen volt.

A DNA gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja a politikust egy tavaly októberi baleset kapcsán. Akkor az Oprea konvoját felvezető motoros rendőr a bukaresti gázművek által ásott árokba csúszott, és a helyszínen életét vesztette. Az ügyészek szerint a belügyminiszternek a törvény értelmében nem járt rendőri felvezetés, ráadásul a baleset megelőzhető lett volna, ha a konvoj az esős idő és a csúszós úttest ellenére, a politikus kifejezett kérésére nem halad túlságosan gyorsan.

Oprea a szenátorok előtti felszólalásában arra kérte kollégáit, hogy utasítsák el az ügyészek kérését. Hangoztatta, hogy a tragédia pillanatában az szolgálati autója hátsó ülésén tartózkodott, így nem tehet a fiatal rendőr haláláról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.