Megtámadtak egy ukrán katonai tábort Donyeckben

A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok keddre virradó éjjel több támadást intéztek az ukrán hadsereg terroristaellenes hadműveletében részt vevő alakulatok ellen, aminek következtében több tucatnyian megsebesültek - jelentették kedden ukrán hírportálok.

A Donyecki megye keleti szélén lévő, Oleksziivszke település mellett aknavetős támadás érte az ukrán határőrök és katonák egyik közös táborát.

Az ukrán fegyveres erők visszaverték a támadást, amelynek következtében azonban 31 katona és határőr megsebesült. Egy határőrt és egy katonát súlyosabb sérülésekkel helikopterrel szállítottak kórházba. A szakadárok még hétfőn éjjel Grad rakéta-sorozatvetővel támadták Luhanszk városát.

Petro Porosenko ukrán elnök kedden hivatalos weboldalán tette közzé, hogy támogatja a parlamenti frakcióknak azt a kezdeményezését, miszerint tartsanak előre hozott választásokat az országban. Ezt azután hozta nyilvánosságra, hogy találkozott a frakcióvezetőkkel.

Az Unian ukrán hírügynökség délelőtti jelentése szerint Kijevben a verhovna rada (a törvényhozás) épülete előtt másfél ezer aktivista kezdett tüntetni, az előre hozott parlamenti választások kiírását követelve.

A Majdan Önvédelmének - a februári hatalomváltáshoz vezető kijevi tüntetések egyik fő erejének - zászlaja alatt tüntetők a parlamentbe jutás küszöbének 3 százalékra csökkentését és a választási kampány átláthatóságának garantálását is követelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.