Megtámadtak egy ENSZ-bázist Maliban

Ismeretlen fegyveresek támadtak meg egy ENSZ békefenntartó-bázist Mali északi részén, Kidalban. Három ember életét vesztette, négyen súlyosan megsérültek.

A támadás szombatin, helyi idő szerint hajnali négy órakor történt. Az ENSZ egyik helyi szóvivőjére, Olivier Salgadora hivatkozva a Reuters hírügynökség azt írja: négy vagy öt rakétát lőttek ki a bázisra. Három ember, köztük egy polgári személy életét vesztette, négyen súlyosan megsérültek.

Az ENSZ francia békefenntartó csapatai az egykori gyarmatállam stabilizálása miatt vannak jelen nagyobb létszámmal Malin, ahol november 20-án szélsőségesek túszokat ejtettek és 20 embert meg is öltek egy bamakói szállodában. Biztonsági elemzők szerint a Radisson Blu hotelben történt vérengzést az országban jelenlévő három szélsőséges fegyveres csoport, az Iszlám Maghreb al-Kaidája (AQIM), az al-Murabitun és a Massina Felszabadítási Front (MLF) szervezhette meg.

A Mali északi részét elfoglaló al-Kaida közeli csoportokat egy francia vezetésű katonai akció során 2012-ben kiűzték, de az erőszakos villongásoknak ez nem vetett véget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.