Megtalálták a Szuhoj fekete dobozának egy részét

Megtalálták az Indonéziában lezuhant orosz gyártmányú Superjet 100-as utasszállító hangrögzítő berendezését, az adatrögzítő viszont még nincs meg.

Az indonéz katasztrófamentők megtalálták az Indonéziában lezuhant orosz Szuhoj Superjet 100-as utasszállító gép hangrögzítő dobozát, a korábbi hírekkel ellentétben az adatrögzítő még nincs meg. A berendezést száz méterrel a repülőgép farkától találták meg, a mentőcsapat tovább keresi a másik felét.

A doboz külsejéről leégett a narancssárga festék, emiatt is nehezen vették észre az aljnövényzetben. A dobozt Indonéziában fogják megvizsgálni, az elemző munkát orosz szakértők is segítik majd. A munka két-három hétig is eltarthat.

Hétfőn a konstruktőri iroda képviselője közölte, hogy a géptípusnak nem az a példánya zuhant le, amellyel az ázsiai bemutató körutat megkezdték. E közlést megelőzően a moszkvai sajtó megszellőztette, hogy műszaki hiba miatt hazarendelték az első gépet.

Olga Kajukova, a Szuhoj polgári gépeket gyártó ágának szóvivője elmondta, hogy a pakisztáni bemutató repülése után hazarendelt első gépet műszaki vizsgálatnak vetették alá, de nem bukkantak technikai rendellenességre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.