Megszüntették a nyomozást a Csákyt és a Durayt fenyegető gárda ellen

Megszüntette a nyomozást a szlovák rendőrség a Csáky Pált és Duray Miklóst ért fenyegetés ügyében - jelentették be hétfőn Pozsonyban.

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) pozsonyi központjába március 9-én küldtek fenyegető levelet és három éleslőszert tartalmazó küldeményt. A levelet aláíró személy az Ipoly Menti Gárda tagjának tüntette fel magát, és azt követelte a politikusoktól, hogy távozzanak a közéletből.

A rendőrség ismeretlen tettes után nyomozott, de miután nem sikerült a bűncselekményt elkövető személyt megtalálni, a vizsgálatokat felfüggesztették - közölte Tatina Kurucová pozsonyi rendőrségi szóvivő. Megjegyezte: amennyiben új adatok, jelzések kerülnének napvilágra, a vizsgálat folytatódik.

A két szlovákiai magyar politikus - az MKP elnöke és stratégiai alelnöke - már tavaly is kapott hasonló tartalmú küldeményt. Duray Miklósnak novemberben kézbesítettek két éleslőszert tartalmazó borítékot ismeretlen feladótól. Duray a Magyar Hírlapnak nyilatkozva akkor azt mondta, hogy a kilencvenes években mindennaposak voltak a szlovákiai magyar vezetőket érő életveszélyes fenyegetések, "de ennyire nyíltan és durván még soha nem érte őket támadás".

Az MKP vezetése a fenyegető leveleket és küldeményeket minden esetben átadta a rendőrségnek, s az ügyeket nem kommentálta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.