Megszólalt a Foglald el Oaklandet! mozgalom súlyos sérültje

Súlyos sérülése óta először üzent Scott Olsen, a 24 éves iraki háborús veterán, akit a Foglald el Oaklandet! megmozdulás alatt talált el egy könnygázgránát.

A Google+ közösségi portálra kitett üzenetében a fiatal fiú, aki sérülése után egy darabig kómában feküdt, elmondta, hogy sokkal jobban érzi magát, azonban hosszú út áll még előtte. - Miután szó szerint elvették a szólásszabadságomat, a beszédkészségem kezd visszatérni de sok rehabilitációs kezelésre van szükségem - mondta Olsen. Az üzenethez egy fotót is mellékelt, amin nyakmerevítővel látható.

Olsent október végén egy több ezres tüntetésen találta el a  könnygázgránát és koponyasérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A fiatal fiú sérülése Amerika szerte aktivizálta a novemberre fáradó és egyre jobban fázó tüntetőket: New Yorkban például körülbelül száz veterán tüntetett a tőzsde épülete előtt, egyenruhában. Bostonban egyetemisták tiltakoztak a Bank of America épülete előtt, Philadelphiában pedig a Comcast, a legnagyobb kábelszolgáltató épületében tartottak ülősztrájkot.

Oakland a térfoglaló-mozgalmak közül az egyik legismertebb és "legbalhésabb" lett. A szeptemberben New Yorkban indult kezdeményezés a kapitalizmus túlkapásai, a bankárok és a pénzvilág hatalma ellen tüntet, igazságot követelve az emberek 99 százalékának, akiket szerintük elnyom és kizsákmányol a pénzzel rendelkező egy százalék. A tüntetés hamar elterjedt Amerika-szerte, majd az egész világon születtek hasonló mozgalmak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.