Megszólal a 150 évre ítélt pénzügyi zsonglőr, Bernard Madoff

Rengeteg gyógyszert vettek be, de mivel nem ittak rá alkoholt, a tabletták nem tették meg a várt hatást: Bernard és Ruth Madoff életben maradt. A „sztárvilág bankáraként” is emlegetett Wall Street-i pénzügyi zsonglőr üzelmeire a 2008 őszén kirobbant pénzügyi válság nyomán derült fény. Egyes szakértők szerint Madoff közel 18 milliárd dollárt tüntetett el.

– Másnap felébredtünk, s örülök, hogy felébredtünk – a többi között erről beszél első interjújában Ruth Madoff, a többmilliárd dolláros pénzügyi csalássorozat miatt 2009 júniusában 150 évnyi szabadságvesztésre ítélt Bernard Madoff felesége.

A „sztárvilág bankáraként” is emlegetett Wall Street-i pénzügyi zsonglőr üzelmeire a 2008 őszén kirobbant pénzügyi válság nyomán derült fény. Egyes szakértők szerint Madoff közel 18 milliárd dollárt tüntetett el. Ruth Madoff (70) a CBS amerikai televíziós csatornának adott és a hétvégén adásba kerülő interjújában elmondja, hogy 2008 karácsonyán azért döntöttek az öngyilkosság mellett, mert ő nem bírta többé elviselni a fenyegető-gyalázkodó telefonhívások, illetve (elektronikus) üzenetek áradatát.

Nejével szinte egy időben megszólal maga a hírhedt fehér galléros bűnöző is. A 73 éves Bernard Madoff az ABC amerikai televíziónak adott exkluzív interjúban arról beszélt, hogy a szörnyű rémálmok mellett iszonyatos lelkiismeret-furdalás is gyötri az észak-karolinai börtönben. Az átvert-becsapott emberek rázúduló dühével ugyan megtanult együtt élni, azzal viszont nem, hogy saját családja mennyire meggyűlölte őt. A Madoff-házaspár két felnőtt fia közül az idősebb, Mark Madoff 2010 decemberében öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát.

Mark özvegye azt nyilatkozta, ha valaha is találkoznának, akkor legszívesebben arcon köpné apósát. Ruth Madoff pedig az öngyilkosság óta nem beszélt a férjével. – A börtönben sokkal nagyobb biztonságban érzem magamat, mintha kint lennék. Tisztában vagyok vele, hogy itt fogok meghalni – mondta Madoff, elnézést kért unokáitól a nekik okozott fájdalom miatt. Majd arról beszélt, hogy tévednek, akik azt hiszik: árvákat és özvegyeket lopott meg. A gazdagokat tette még gazdagabbá.

Bernard Madoff hallgatja az ítéletet 2009 júniusában
Disgraced financier Bernard Madoff stands during his sentencing hearing in New York in this court artist's sketch completed June 29, 2009. Madoff was sentenced to 150 years in prison on Monday for perpetrating the biggest and most brazen investment fraud in Wall Street history. The courtroom erupted in cheers and applause as U.S. District Court Judge Denny Chin imposed the maximum possible prison sentence on the 71-year-old defendant. REUTERS/Shepard (UNITED STATES CRIME LAW BUSINESS IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.