Mégsem az évszázad szökése volt

Hétfőn még az évszázad szökéseként számolt be a média arról, hogy Mexikóban, az északi, az USA-val határos Coahuila állambeli Piedras Negras börtönéből 131, többségében a Zetas drogkartellhez tartozó rab egy titokban épített hét méter hosszú alagúton távozott.

Ám a szökevények utáni hajtóvadászatban eddig elfogott három rab azt vallotta, hogy a többség valójában a főkapun keresztül távozott a foglárok tudtával.

Coahuila állam főügyésze azonnal elrendelte a börtön 16 alkalmazottja, köztük az igazgató előzetes letartóztatását. A Zetas igen erős a szomszédos Tamaulipasban is, ahol vetélkedik a terület ellenőrzéséért a rivális Sinaloa és Golfo bandákkal. Egyelőre nem tudni, hogy melyik bűnözőcsoport követte el a legújabb, csütörtök hajnali gyilkosságot. Egy elhagyott gépkocsiban találták meg Tamaulipas rendőrsége vezetésének három "kivégzett" tagját, köztük a stratégiai, illetve elemző részlegnek az igazgatóját. A rendőrség 32 nagy kaliberű töltényhüvelyt talált a Chevrolet Aveóban és környékén.

Tamaulipas szövetségi állam fővárosában, Nuevo Laredóban fogták el szeptember 12-én Eduardo Costillát, alias El Cosst, akit a Golfo kartell vezetőjének tartanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.