Mégsem MERS-fertőzött a pozsonyi kórházba szállított férfi

A vasárnap elvégzett laboratóriumi vizsgálatok nem mutatták ki a MERS-koronavírus jelenlétét annál a 39 éves férfinál, akit szombaton a fertőzés gyanújával szállítottak Zsolnáról (Zilina) Pozsonyba.
Négy vérmintája közül három negatív volt, a negyedik pedig határértéket mutatott – tájékoztatott a pozsonyi egészségügyi tárca szóvivője. Peter Bubla közölte azt is, hogy a járványügyi előírásoknak megfelelően újabb vérmintákat küldenek vizsgálatra, és csak ezeknek az eredményeknek alapján állíthatják majd bizonyosan, hogy a férfi nem kapott MERS-fertőzést. Addig elkülönített kórteremben marad a pozsonyi egyetemi kórház infektológiai osztályán. Állapota fokozatosan javul.

Az illető egyébként dél-koreai állampolgár, aki a Zsolna melletti, vágtapolcai (Teplicka nad Váhom) Kia Motors autógyár egyik beszállító cégének alkalmazottja. Június 3-án érkezett az észak-szlovákiai városba, ahol az egyik helyi szállodában lakott, amelynek többi vendégét, illetve a személyzetet elővigyázatosságból karanténba helyezték, egészen addig, ameddig a dél-koreai férfinél végérvényesen kizárják a MERS-koronavírus jelenlétét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.