Megsebesülhetett az Iszlám Állam vezetője

Haider al-Abádi iraki kormányfő egy arab nyelvű újságnak nyilatkozva azt mondta, hogy légicsapásban megsebesült az Iszlám Állam (IS)terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi.

A szélsőséges iszlamista csoport irányítója a szíriai határ közelében lévő Káim városában egy iraki légicsapás következtében sebesült meg, de csodával határos módon túlélte a támadást - állítja a Híradó az Al-Hajat arab lap keddi számára hivatkozva.

Az újságnak az iraki kormányfő azt mondta, a szunnita terrorszervezet vezetője ideje nagyobbik részét Szíriában tölti.

Az al-Hajatnak adott interjújában Haider al-Abádi arról is beszél, hogy véleménye szerint az Iszlám Állam jelentette fenyegetés miatt számos nyugati ország vezetése átértékelte teendőit.

Kétezer áldozat fél év alatt

Közel kétezer embert végeztek ki az Iszlám Állam tagjai az utóbbi hat hónap alatt Szíriában, az áldozatok többsége civil. Al-Bagdadiék brutalitásáról bővebben itt olvashatnak.

Al-Abádi példaként hozta fel, hogy szinte senki nem beszél már a szíriai elnök hatalomból való eltávolításának szükségességéről. A lap szerint ezen követelésről megfeledkeztek, vagy legalábbis későbbre halasztották.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.