Megpróbáltak eltéríteni egy Boeinget

Az utast Bali szigetén őrizetbe vették.

Pénteken megpróbálták eltéríteni a Virgin Australia légitársaság egyik járatát. A Boeing 737-es Brisbane-ből szállt fel, és éppen Indonézia felett repült, amikor az egyik utas behatolást kísérelt meg a pilótafülkébe. Emiatt a Boeing 737-esnek idő előtt le kellett szállnia Bali szigetén, a denpasari nemzetközi repülőtéren, ahol katonák szálltak fel a repülőgépre, az utast pedig őrizetbe vették.

A Virgin Airlines valamivel későbbi bejelentése szerint nem volt szó gépeltérítési kísérletről, csak egy részeg utas randalírozott a fedélzeten. Heru Sudjatmiko, a légitársaság bali irodavezetője úgy nyilatkozott, hogy a reménybeli gépeltérítő a menetrend szerinti leszállás utolsó pillanataiban próbált meg behatolni a pilótafülkébe, de a személyzetnek sikerült letepernie, és bilincsben az egyik hátsó ülésen ült, amikor az indonéz katonák felszálltak érte.

Indonéz rendőrségi bejelentések szerint az utas kihallgatása már folyamatban van. Azt, hogy a gépet – a Virgin Australia VA41 jelzetű járatát – el akarják téríteni, vészjelzést küldve először a pilóta jelezte a földi irányításnak, és később megerősítette az indonéz hadsereg is. Heru erről azt mondta, „nyilvánvaló félreértés” történt.

Fuad Baszja, az indonéz hadsereg szóvivője korábban azt mondta, a Boeing 737-esel egy időn át nem tudtak kapcsolatba lépni a leszállás után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.